Pup Trainingen

Hierboven zie je mogelijke tips om het trainen op te bouwen. In alle video’s pas ik dit zelf toe, maar ik ben geen gespecialiseerde hondentrainster. Er zijn altijd eindeloze herhalingen nodig om een commando goed aan te leren in verschillende situaties(soms is die herhaling niet in beeld). Het kan zijn dat je pup het ene commando zó door heeft en de volgende niet lijkt te begrijpen. Heb geduld en beloon het als je pup een goede beslissing neemt. Sluit elke training af met een succes(je) zodat de pup volgende keer weer wil proberen te begrijpen wat je wilt. En maak de stapjes kleiner of herhaal meer de dingen die succesvol waren als het niet goed lukt. 

Je begint met commando NIET te benoemen, maar met snoepje in de hand zonder het te geven het voor elkaar te krijgen wat je wilt. Als je pup het doet, beloon je met het snoepje(herhaal) Dan doe je hetzelfde terwijl je het commando zegt met rustige stem.(herhaal) Daarna zeg je alleen het commando en geeft pas beloning als commando goed wordt uitgevoerd.(herhalen, herhalen)Als laatste geef je commando, en wissel je belonen af met niet belonen zodat je pup niet alleen ‘werkt’ voor eten of snoepjes.

Houd er rekening mee dat dag 1 het commando er goed inzit, en de volgende dag alles opnieuw weer herhaald moet worden. Het is een pup die aan het leren is. Hoe consequenter je bent in het aanleren hoe sneller de pup begrijpt wat je graag wilt. Trainen doe je eerst in een rustige prikkelvrije omgeving waar de pup goed op je kan letten. Als hij t goed weet kun je het moeilijker maken door de omgeving aan te passen.

Commando 'zit'

Commando 'af'

Commando 'naast'

Commando 'poot'

Commando 'mand'

Commando 'laag'